Extraescolars Curs 2023-2024

Les activitats extraescolars que us presentem estan organitzades i gestionades per l’AFA Sant Cristòfor amb dos objectius clars: que els nens i nenes puguin gaudir d’activitats esportives o de coneixement fora de l’horari lectiu i alhora ajudar a les famílies a la conciliació de l’horari laboral amb l’escolar.

INSCRIPCIÓ A LES ACTIVITATS EXTRAESCOLARS

La inscripció s’ha de fer via telemàtica a través d’aquest formulari (recordeu que cal fer una inscripció per a cada activitat que vulgui fer el vostre fill/a):

https://forms.gle/YVpaKmbrwuS4wtpt5

El termini màxim de recepció d’inscripcions és el 24 de setembre.

Rebreu un mail indicant-vos la confirmació de plaça.

Les noves inscripcions a les extraescolars durant el curs s’han de fer també a través de la web. No es podrà iniciar cap activitat a meitat de mes.

És imprescindible indicar el compte bancari complet (incloent el codi IBAN).

ESPAIS

Totes les activitats es realitzen a les instal·lacions de l’escola.

QUOTES 2023-2024

El pagament serà mensual, cadadia 5 del mes posterior a la realització de l’activitat. El primer rebut es passarà el 5  de novembre i l’últim, el  5  de juny.

Es recorda que aquells alumnes que no estiguin al dia dels pagaments no podran iniciar/continuar l’activitat.

AJUTS A LES FAMÍLIES (Subvencionat per L’AFA)

Us informem que tant les famílies monoparentals com les famílies nombroses no heu de pagar la matrícula de l’activitat. Recordeu enviar el CARNET de família nombrosa /monoparental a extraescolars.ampasc@gmail.com.

Sisplau, indiqueu que sou família nombrosa / monoparental a l’apartat d’observacions de la inscripció.

Les famílies que es troben amb dificultats econòmiques cal que es posin en contacte amb els Serveis Socials de l’Ajuntament.

BAIXA DE LES ACTIVITATS EXTRAESCOLARS

Per tal de dur a terme un bon funcionament en la gestió de les extraescolars, és imprescindible que la baixa d’una activitat es comuniqui abans del dia 25 del mes que anterior al que es vol cursar la baixa. De no procedir d’aquesta manera, l’AFA entén que l’alumne continua apuntat a l’activitat, i que no hi assisteix per altres motius (exàmens, malaltia, etc.).

La baixa s’ha de comunicar al correu: extraescolars.ampasc@gmail.com

HORARIS

Per tal de facilitar la consulta, els horaris estan organitzats per cursos i us indiquem l’espai on es realitza l’activitat; us adjuntem quadre informatiu.

PREUS

ALTRES ASPECTES D’INTERÈS

  • Les activitats extraescolars s’iniciaran el dilluns 2 d’octubre i finalitzaran el divendres 31 de maig.
  • Per a realitzar les activitats hi ha un mínim i un màxim d’alumnes fixat pels professors. Si ja no queden places, els nous inscrits passaran a la llista d’espera, informant-vos per correu electrònic. Els grups es faran segons l’ordre d’arribada de les inscripcions.
  • Tenen prioritat els alumnes que hagin realitzat l’activitat el curs anterior i aquells que s’inscriguin a fer les 2 classes setmanals (Just Dance i Multiesport). En aquest sentit, si un nen/a vol passar a fer 1 dia d’activitat només, sigui el mes que sigui, i hi ha nens/es en llista d’espera que volen fer 2 dies, es cursarà la baixa del primer d’aquella activitat.
  • Els professors no acceptaran alumnes a les seves classes que no estiguin a la seva llista; per poder realitzar una activitat, caldrà sempre haver fet la inscripció prèviament. L’alumne no inscrit se’l acompanyarà a l’acollida, havent-se de pagar aquest servei.
  • Per al bon funcionament de les classes us demanem puntualitat tant a l’hora de portar els nens i nenes a la classe com a l’hora de recollir-los.
  • És molt important que ens faciliteu els vostres telèfons de contacte, especialment mòbils, per tal de poder contactar amb la família del nen/a en cas de necessitat (per exemple suspensió d’una classe).
  • Sempre que tingueu un dubte o vulgueu contactar amb el coordinador de l’AFA de la vostra activitat ho podeu fer  a través del correu extraescolars.ampasc@gmail.com
  • Per decisió del Consell Escolar, no es permès el trànsit de pares/mares a partir de les 16.30 h per l’interior de l’escola. Us recomanem que els alumnes vinguin de casa amb roba i calçat còmode per a aquelles activitats que ho requereixen.

Us recordem que l’AFA és l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes de l’escola i per tant, que l’AFA som tots. Us animem una vegada més a participar directament en totes les tasques que es desenvolupen des de la Junta de l’AFA, on hi pot participar qualsevol soci.

Per acabar, us donem la benvinguda a aquest nou curs 2023/2024, desitjant que tant vosaltres com els vostres fills i filles gaudiu de les activitats i serveis que us ofereix la vostra associació.

ANGLÈS (P3 a 6è)

Aprenentatge natural de la llengua anglesa. Classes per nivells fonamentades en la dinàmica de conversa, amb material audiovisual, jocs i tallers adequats a cada edat. Avaluacions trimestrals individualitzades.

Els alumnes nous a partir de 1r faran una prova de nivell, el primer dia  de la classe , que determinarà a quin grup aniran.

CUINA PER A NENS (1r a 6è)

Un  dels principals  objectius és despertar en els nens la curiositat pel món culinari i oferir la possibilitat de descobrir les textures, els sabors i els processos dels aliments.

Deixar que accedeixin a la cuina és la millor manera de que s’atreveixin a provar diferents aliments. La cuina és com un laboratori obert a l’experimentació i l’investigació. Els nens amb la seva imaginació i creativitat s’arrisquen a barrejar aliments. Els nens s’entusiasmen al cuinar i tendeixen a menjar el que ells mateixos elaboren.

També aprendran mesures bàsiques de seguretat i normes imprescindibles d’higiene a la cuina, fonamentals alhora d’elaborar qualsevol recepta.

Els nens faran un receptari per recopilar tots els plats realitzats durant el curs.

DISSENY CREATIU (P3 a P5)

És una proposta lúdica de taller que permet expressar i desenvolupar la creativitat. S´utilitza una àmplia gamma de tècniques, com ara la pintura, el collage, el modelat, entre d´altres, amb la finalitat de realitzar una peça amb un sentit decoratiu o utilitari. Tan petits com grans treballaran a partir de diferents materials per desenvolupar una idea creativa.

És una introducció a la possibilitat d’exercitar el  disseny en tots els seus sentits. És fonamental la motivació del grup.

ESCACS (P5 A 6è)

L’activitat pretén ser un espai que generi “ganes de jugar a escacs”, alhora que es van introduint i aprenent moviments de les peces, anècdotes entorn el món dels escacs i els seus jugadors… Per altra banda, es plantejaran les regles bàsiques i els infants podran aprendre aspectes tècnics per jugar partides amb lògica (canvis de peces, mat amb la torre, l’apertura,…).

EXPRESSIÓ CORPORAL – TEATRE
(1r 1 6è)

L’activitat extraescolar de teatre és un espai adreçat a potenciar la creativitat, on s’adquireixen coneixements d’interpretació alhora que s’utilitza la imaginació. Tot això procurant mantenir unes pautes de comportament teatral bàsiques.

JUST DANCE (1r a 6è)

Aquesta activitat té com a objectiu disfrutar del moviment corporal, aprendre a coordinar i sincronitzar els moviments amb la música i les companyes i sobretot, treballar la concentració des de la diversió.

Durant l’any jugarem amb diferents estils de música i danses per a final de curs fer una exposició/espectacle als pares.

MINI JUST DANCE (P4 i P5)

Aquesta activitat té com a objectiu disfrutar del moviment corporal, aprendre a coordinar i sincronitzar els moviments amb la música i les companyes i sobretot, treballar la concentració des de la diversió.

Durant l’any jugarem amb diferents estils de música i danses per a final de curs fer una exposició/espectacle als pares.

MULTIESPORT (1r a 6è)

Activitat física lúdico-esportiva amb l’objectiu de divertir-se amb una àmplia varietat de jocs i esports.

La base del multiesport són el handbol, el futbol sala, el bàsquet, el hoquei, el mini-tennis, el mini-rugby i el voleibol. Aquest curs  s’iniciaran en el acrosport.

També es realitzen activitats amb material divers com pilotes d’escuma, frisbees, cordes,…

Les sessions es faran a l’exterior, a la pista poliesportiva de l’escola,  tret dels dies de mal temps, realitzant  activitats d’expressió corporal i jocs en un espai interior de l’escola.

Hi haurà 3 grups: dos de 1r a 3r (grup 1 – dill i dix de 16.30 a 18.00 / grup 2 – dim i dij de 16.30 a 18.00) i un de 4rt a 6è (div de 16.30 a 18.00h).

PSICOMOTRICITAT (P3 a P5)

L’activitat, eminentment lúdica, té com a objectiu desenvolupar l’expressió corporal i, paulatinament, introduir activitats i jocs de coordinació, equilibri, lateralitat, orientació espacial, etc…

ROBÒTICA (P3 a 6è)

Activitat ideada per Lego amb la finalitat d’apropar la ciència, la tecnologia, l’enginyeria i les matemàtiques.

Aquests tallers pretenen, a més a més, potenciar l’aprenentatges dels nes/es a través de les 4C: connectar, construir, contemplar i continuar.

TIMBALS (P3 a 6è)

Activitat adreçada a nens i nenes de P4 fins a 6è amb la finalitat d’apropar la percussió als infants i, a la vegada, animar a la participació d’aquests nens i nenes a fer de timbalers infantils durant les festes populars del poble.

TALLER CREATIU DE RECICLATGE I DE FANG (1r a 6è)

És una proposta lúdica de taller que permet expressar i desenvolupar la creativitat.

Tan petits com grans treballaran a partir de diferents materials reciclats per desenvolupar una idea creativa.

I combinat també  el fang .

MÚSICA AMB I SENSE FAMÍLIES (P3 a 2n)

Un espai musical en família per a petits de P3 fins a P5 (però els germanets nadons també són benvinguts!), amb cançons de tot el món, instruments, ball!”

Una experiència immersiva de música i joc, des de P5 fins a Tercer, amb cançons a tots els idiomes, instruments i ball.

També per a allò de nens més grans aconsello posar “participació de pares opcional” perquè és divertit per a ells també i pot ser d’ajuda a classe.

REFORÇ ESCOLAR, tècniques d’organització i d’aprenentatge (3r a 6è)

Oferim la possibilitat de realitzar aquesta activitat un cop a la setmana en grups reduïts de 5 nens, per poder atendre totes les necessitats

A les classes de Reforç Escolar treballarem:

Reforç d ́una o diverses assignatures.

Resolució de dubtes de qualsevol matèria.

Organització de la feina.

Tècniques d’estudi.

Preparació d’exàmens.

Coordinació amb els tutors dels alumnes.

EMAIL GENÈRIC AFA: afasantcristofor@gmail.com

EMAIL EXTRAESCOLARS: extraescolars.ampasc@gmail.com