no image


CURS 18-19 mesinternacional

Publicat el divendres, 26 octubre, 2018

CELEBRACIÓ DIA DE LA BIBLIOTECA ESCOLAR

Benvolgudes famílies, 

Si busquem informació sobre el dia de la biblioteca escolar trobem diferents dades interessants:

La celebració en homenatge a les biblioteques es va iniciar el 1999 quan es va proclamar el “Dia Internacional de la Biblioteca Escolar” per la International Asoociation of School Librarianship – IASL (Associació Internacional de Biblioteques Escolars) amb seu als Estats Units.

Aquest esdeveniment se celebrava el quart dilluns del mes d’octubre, iniciant-se per primera vegada, el 18 d’octubre de 1999 amb el lema: “Un dia a la vida …”.

Després de diversos anys de celebrar aquest esdeveniment un dia determinat, la Junta de l’IASL, decideix ampliar el gener del 2008, a “Mes Internacional de la Biblioteca Escolar” que va entrar en vigència des de l’octubre del mateix any.

Aquest canvi és originat amb el propòsit que cada biblioteca escolar pogués triar un dia específic del mes d’octubre, que s’adaptés millor a la seva situació particular per celebrar la importància de les biblioteques escolars.

En aquest mes, totes les biblioteques públiques també es fan partícips de la festivitat, convidant als usuaris, visitants i simpatitzants amb la causa de la difusió i accés a la cultura i l’educació independentment de l’edat, condició social, sexe, religió, estat civil, tendència sexual, riquesa, pobresa o tots aquells apartats en els quals es trobin classificats els ciutadans.

Des de 1997 l’Associació Espanyola d’Amics del Llibre Infantil i Juvenil promou aquesta celebració el dia 24 d’octubre en record de l’incendi de la Biblioteca de Sarajevo durant el conflicte dels Balcans en 1992 Després d’aquest brutal atac, el metge i historiador croat Mirko D. Grmek encunyar el terme memoricidi per definir la destrucció de la memòria i el tresor cultural de “l’altre”, de l’adversari, l’enemic.

Biblioteques públiques, privades, universitàries, especialitzades, escolars, nacionals, mòbils … Totes elles alberguen grans tresors, i destruir-les o no protegir-les, que ve a ser el mateix, és un memoricidi a petita o gran escala.

I una de les millors maneres de protegir-les és donar-les a conèixer, obrir les seves portes, mostrar els seus racons més amagats, extreure els seus documents dels freds prestatges i posar-los en mans dels lectors. I, sobretot, parlar i fer que es parli d’elles.

Per això és tan important aquest dia i les celebracions que es proposen des de diferents àmbits.

A la nostra escola la comissió de Biblioteca ha promogut l’activitat “Un llibre per un viatge” : per a cada viatge dibuixat per un nen o nena se li ha regalat el llibre que ha triat d’entre els disponibles.
 

 dia de la bibliotecaEls comentaris estan tancats.

Tornar a l'inici ↑
 • Revista Escolar

  Revista escolar

 • Blocs Destacats


  Logo Biblioteca
  Logo Escola Verda

  http://www.escolasantcristofor.org/wp-content/uploads/2017/11/470_height__noticies_cueme_programa.jpg

 • Espai de Debat Educatiu de Begues

  Espai de Debat Educatiu de Begues

 • Enllaços d’interès

 • Idioma